Over Vet Goed!


Toch weer een weblog? Jawel, maar dit keer geen dagboek of foto-blog wat me toch niet lukt om bij te houden. Niet dat het gegarandeerd is dat het gaat lukken om dit bij te houden, maar dat ligt ook aan de definitie van bijhouden...

Deze website is bedoeld als Nederlands klankbord voor de dingen die ons bezig houden aangaande onze gezondheid en levensstijl. Dat gaat verder dan het LowCarb/LCHF/Paleo dieet, dat gaat ook over barefoot lopen, over sport en beweging, over bloedwaarden, over slaapritmes, over vasten, over koudetherapie, over wetenschap en over alles wat er vagelijk aan gerelateerd is. Wat we over deze onderwerpen lezen willen we graag in het Nederlands delen met wie het lezen wil.

En niet alleen delen, we willen er ook over discussiĆ«ren en argumenteren. We zijn benieuwd naar meningen van anderen, naar feedback, naar gerelateerde artikelen en websites. Deze website is dus ook bedoeld als een soort forum, waarbij iedereen mag en kan reageren op wat we schrijven, en we zullen ons best doen ook weer de tijd te vinden om daar op in te gaan.

Op het weblog kun je dus berichten verwachten over Zweedse LCHF nieuwtjes en over Amerikaans paleo-nieuws, over boeken die we gelezen hebben, over interessante artikelen die we gevonden hebben, over video-fragmenten die ons bezig houden, over vormen van sport, over nieuwe producten die we voor onze gezondheid aanschaffen of overwegen, over n=1 experimenten die we uitvoeren. En bovendien is dit een plek waar we recepten delen, als het even kan met foto's, onder het label "recept", zodat ze gemakkelijk terug te vinden zijn.

Behalve de weblog vindt je hier ook een paar informatieve pagina's met al die informatie waar ons steeds naar gevraagd wordt: "Wat eet je dan niet?", "Wat eet je dan wel?", "Welke supplementen neem je en waarom?", "Hoe zit dat dan met bloedsuiker, leptine, insuline, ketonen, zuufstofradicalen, AGEs?", "Waarom neem je koude douches?", "Waarom zou ik vasten?", "Hoelang vast je dan en wat eet of drink je wel?" etc. etc.

In de navigatiebalk hierboven vindt je de pagina's LCHF voor Beginners met praktische informatie over hoe je LCHF eet, Waarom Low-Carb? met de theorie achter het koolhydraten mijden, Vet Goed? Goed Vet! met de theorie achter vet als voornaamste brandstof. In de toekomst zullen nog pagina's volgen, bijvoorbeeld over Paleo versus LCHF en zeker een vorm van een recepten-boek, en wellicht over onderwerpen als sport, slaapritmes, barefoot, etc.

Aan de rechterkant vind je een (zichzelf uitbreidende) lijst met links naar onze "helden", de mensen die ons continu inspireren onze levensstijl verder te tweaken en fine-tunen.


Auteurs van deze site:
Sietske en Bas Leijdekkers. Woonachtig in een klein dorpje in het UNESCO gebied De Hoge Kust in midden-Zweden. Ouders van 2 zoontjes.

Sietske is thuis en Bas werkt in de ICT. De onderwerpen op deze website zijn puur onze interesse. Wij zijn geen dokters, wij geven geen adviezen, wij willen puur delen wat wij ervaren en elders lezen op een toegankelijke manier. Wat ieder ermee doet is ieders eigen verantwoordelijkheid. 

3 opmerkingen:

 1. Leuk en leesbaar blog, we delen een aantal van dezelfde "helden".

  Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen rondom ketose.

  Succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik mis als held, Dr. Stephen Phinney "the art and science of low carb living" and co-author of New Atkins for a New You...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mis als held, Dr. Stephen Phinney, "The Art and Science of Low carb living" and co-author "A New Atkins for a New You"

  BeantwoordenVerwijderen