21 feb. 2014

We zijn er weer!

Jazeker, terug van weg geweest! Het was hier stil geworden na de verhuizing en die verhuizing is een beetje uit de hand gelopen. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en zijn we aardig gesetteld in ons nieuwe optrekje in Zweden. We hebben de drukste tijd achter de rug en zijn nu in rustiger vaarwater.


In de tijd dat het stil was op de weblog, is er veel gebeurd op LCHF en Paleo-gebied. We hebben alles nauwgezet gevolgd en in de gaten gehouden, want wel was Vet Goed! actief op Facebook en Twitter. Tussen de bedrijven door een quote of artikel retweeten of op Facebook plaatsen kwam er nog net wel van. Het valt ons op dat er nu een stuk meer bekendheid is dan ruim een jaar geleden. In de VS is steeds meer aandacht voor de schadelijkheid van suiker en in Nederland liggen tarwe, gluten en brood de laatste tijd onder vuur. Ook de margarine en 'heart healthy' Becel moeten het ontgelden, net als in Zweden. Daar krijgt LCHF in z'n geheel steeds meer aanhang en bekendheid en is het zelfs een geaccepteerd doktersadvies bij overgewicht en diabetes. Ook Paleo in het algemeen groeit in bekendheid, niet alleen in de VS maar ook in Nederland is het een steeds bekendere en vaker voorkomende term. Er komen langzaam aan zelfs wat boeken in het Nederlands beschikbaar, maar daarover later meer.

Met die bekendheid komt vaak ook veel verwarring mee. Bekendheid leidt al gauw tot meer vragen. Nu we de drukste tijd achter de rug hebben, gaan we met frisse moed verder met het weblog en zullen we proberen de belangrijkste nieuwtjes van over de Nederlandse grens in hapklare taal onder de aandacht te brengen en waar nodig wat helderheid te verschaffen. Ook wordt het de hoogste tijd eens wat recepten te plaatsen. Daarnaast zullen we zo nu en dan wat dieper op een onderwerp of artikel ingaan. Met hernieuwde energie meer nieuws op Vet Goed! vanuit Zweden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten