20 aug. 2012

Koffie en Chocola

Tegenwoordig beginnen wij de dag met 1 of 2 wat wij noemen "Creamy Butter-me-up" koffie's! We zijn op het idee gekomen door Bulletproof Exec die daar echter dure in Nederland niet verkrijgbare superkoffie voor gebruikt, die hij zelf verkoopt, en MCT-olie, die hij zelf verkoopt... Hmhmm. Ons eigen recept is wat simpeler en slechts losjes geïnspireerd, maar heerlijk!


  • weeg 25 gram ongezouten roomboter af
  • smelt de boter (een beetje) in de magnetron
  • zet ondertussen een kopje koffie
  • giet de koffie bij de gesmolten boter
  • voeg eventueel nog 10-15 gram ongeklopte slagroom toe
  • mix het geheel met een staafmixer of blender tot er een mooie schuimlaag ontstaat
  • overgieten in je koffiekopje en genieten!We hebben ook geëxperimenteerd met kokos-olie in plaats van slagroom, maar dat was niet zo'n succes. Misschien met een andere kwaliteit kokos-olie...En we hebben ook nieuwe chocola gevonden! Man, die is lekker! Lovechock heet het, en volgens mij is het een vrij nieuw merk van een klein Nederlands bedrijfje. Het is zgn. 'raw chocolate', dat betekent dat ze de cacao bij het malen niet warmer dan 49 ºC laten worden om zo geen verlies te krijgen van anti-oxidanten en andere chemicaliën. Het is handgemaakt van cacao uit Ecuador met puur organische bestanddelen en gezoet met kokos-bloesem nectar, wat minder/geen impact zou hebben op de bloedsuikerspiegel (dat vraagt om een test!). Het bevat geen granen, gluten of melkbestanddelen. Maar bovenal: het is heerlijk! Het is helaas ook duur... Wij eten alleen de Pure/Nibs-reep, de andere smaken te zoet. Deze is 82% cacao maar smaakt voller en puurder dan 86% van Cote d'Or vinden wij. En lekkerder. We nemen alleen in het weekend 1 blokje, en dan hebben we ook wel genoeg. Het is geen vreet-chocola dus. Een absolute aanrader. En EKO ook nog!

Wat betreft de voedingswaarden; Lovechock bevat per 100 gram 33 gram koolhydraten waarvan 11 gram suikers (uit die nectar dus), dit vergeleken met die 86% van Cote d'Or die bevat 13 gram suikers per 100 gram en de puur van Céréal bevat 46 gram koolhydraten waarvan 40 gram polyolen. Hiervan schijnt toch de helft nog invloed te hebben op je bloedsuikerspiegel (aldus DietDoctor Andréas Eenfeldt), dus dat is 20 gram! Vandaar dat ik dat wel vreet-chocola vond :-) Zodoende zijn we op zoek gegaan naar een puurdere chocola met minder suikers dan die 20-gram-invloed-polyolen. Ik zal binnenkort eens met de bloedsuikermeter erbij de verschillende chocolades en hun impact testen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten